Recept:Kryddad potatis och blomkål
Kryddad potatis och blomkål
Kategorier:
Fler recept med:
Den här rätten kommer från Pakistan och serveras vanligtvis med ris eller tunnbröd.
Ingredienser
För 4 personer
- 1 msk mjölkfritt margarin eller olja
- 1 medelstor90 gramlök, finhackad
1,6 deciliter
- 1 – 2 tsk0,676 klyftorhackad vitlök
4,058 gram
- 1 tsk ingefära, pulver eller fint riven
- ½ tsk kummin
- ½ tsk kardemummapulver eller frön
- ½ tsk malda kryddnejlikor
- 1 – 20,2 kgstora kokta potatisar
2 potatisar
- 1 litet500 gramkokt blomkålshuvud
1 blomkålshuvuden
- 2 – 3 msk kokvatten av potatis och/eller blomkål
- peppar
- salt
- Värm margarin eller olja i en stor stekpanna eller gryta på medelvärme.
- Fräs löken tills den är mjuk.
- Rör ner vitlök, ingefära och övriga kryddor och fortsätta att steka ca en minut.
- Tillsätt skalade och tärnade kokta potatisar, det kokta blomkålshuvudet delat i buketter, och någon matsked av kokvattnet från potatis eller blomkål.
- Täck med lock och småkoka på låg värme tills grönsakerna är mycket mjuka, ca 5 minuter.
- Mosa lätt med en gaffel och smaksätt med salt.
Senast uppdaterad 2013-09-27 07:18